fredag 10 februari 2012

Kroppen lyssnar - och sinnet därefter!

Heej!

Allting känns så mycket bättre med 25 km cykeltur i kroppen. Harmoniskt på något vis.

Det bästa med att jag cyklar så mycket som jag gör, är att jag nu märker hur kroppen börjar lyda. Det märks skillnad; jag orkar längre, mina turer går snabbare, och jag klarar de där fruktansvärda backarna mycket lättare än jag gjorde förut. Jag hade inte cyklat såhär långt i sträck förut, och så fasligt svårt var det inte. Det går!

Under min dryga 1,5 timmes tur idag funderade jag på hur människor förflyttar sig. Inte så konstigt när halva min cykeltur gick bredvid hårt trafikerade vägar. Det som slog mig mest var hur beroende av buss jag trodde att jag var. Allt jag vill besöka och göra i Göteborg måste jag åka buss till - trodde jag. Att cykla tar ungefär lika lång tid, men en sak ska jag säga; att åka buss har aldrig fått min kropp att känna sig så bra, mitt sinne att känna sig så harmoniskt.


Bilden här ovanför heter "KlimatCykel". Jag hittade den på Region Gotlands hemsida, där de bland annat pratar om hur effektivt transportmedel en cykel är, för att inte tala om hur billigt och bra för miljön det är. Massa bra saker på en gång!