fredag 24 februari 2012

Dag 3 - Sammanställning

Hej!

En mycket trevlig kväll med fina vänner i Göteborg har gått mot sitt slut. Hela min kropp är alldeles mör efter cykelturen - cykling i motvind, kyla och uppförsbacke är sannerligen ingen hit.

Dagens Svårighet:
Att inte ha läppsyl. Mina stackars läppar är är vana vid det här, och reagerar med att vara snustorra.

Dagens Utsläpp:
Elektricitet: 4,29 kWh
Vatten: 36,4 liter
Mat: 0,52 CO2-ekvivalenter (växthusgaser omräknade i koldioxid)

Sammanlagda utsläpp av CO2-ekvivalenter: 0,91 kg

Dag 3 - Att ändå göra det!

Hej!

Nu ska jag bege mig in till Göteborg för att träffa nära vänner till mig. Umgås en fredagskväll, precis som vilken annan. Skillnaden är såklart att jag cyklar - och att allting jag tänker äta, måste jag ha förberett och tagit med mig.

Jag skulle kunna tänka att det blir jobbigt, att det vore lättare om jag bara stannade hemma - men hur skulle världen sett ut om alla gjorde så vid första anblick av svårigheter eller komplikationer? Nej, istället ser jag till att göra min egen fruktsallad att ta med, minsann sätta på mig cykelkläderna och ut i skymningen!

Det tycker jag är viktigt för mig under mina 40 dagar, och egentligen för alla människor hela tiden. Det är bättre att lösa problemen, bita i det sura äpplet och göra det, än att avboka allt kul och ligga hemma i sin säng istället.

Nej, ut i skymningen, upp på sadeln! Here we go!

Inspiration - Och bakning, minsann!

Hej!

Jag börjar komma in i en rutin för hur jag ska leva. Och även om jag tvingas använda elektricitet och en del vatten, känns det betydligt bättre att stänga datorn på kvällen och veta att jag använd mindre än 1/4 vatten jämfört med vad en genomsnittligt person i Sverige gör per dag.

Kul är också hur jag helt plötsligt får mer kreativitet och idérikedom i köket. De få råvaror jag kan använda, experimenterar jag med och hittar på nya sätt att äta dem. Nya maträtter. Till lunch idag blev det grönsaker, stekt lök och potatis, tillsammans med en äggröra. Tada!

Eftermiddagen spenderar jag med att försöka baka en havtornskaka. För visst är de här små bären saftigt underbart goda? Resultatet lär vi få se!