torsdag 8 mars 2012

Dag 16 - Sammanställning

Hej!

Jag kan meddela att Havremjölken jag skrev om tidigare idag blev riktigt bra. Snabbt, lätt, användbart. Helt enkelt perfekt. Varför har jag inte gjort min egen havremjölk förut?


Dagens Svårighet: Läppar utan läppsyl är tillbaka. Jag har hört att läppsyl gör att läpparnas naturliga sätt att återfukta sig slås ut. Att inte använda läppsyl borde då sätta igång den här naturliga processen hos läpparna. Där vill dock mina läppar inte riktigt samarbeta. Smärta. 

Dagens Utsläpp:
Elektricitet: 9,29 kWh
Vatten: 56,5 liter
Mat: 0,58 kg CO2-ekvivalenter (växthusgaser omräknade i koldioxid)

Sammanlagda utsläpp av CO2-ekvivalenter: 1,42 kg

Göra din egen Havremjölk! Ekonördarna på Lyckobacken

Hej!


Idag ska jag göra min egen havremjölk, så att fler dörrar i matlagningens värld öppnar sig. Jag börjar tröttna på samma typ av mat hela tiden. Med havremjölk kan jag till exempel göra egen paj - och pannkakor som jag saknat så innerligt!

Jag hittade en riktigt bra sida för instruktioner - och det är visst en ekonomisk skillnad också mellan att göra den själv och köpa den i butik. Trevligt, trevligt!

Ekonördarna på Lyckobacken heter deras blogg. Snacka om att jag är imponerad av deras saker! Underbart att se hur bra och smarta människor det finns!