torsdag 1 mars 2012

Dag 9 - Sammanställning

Hej!

Dag 9 av 40. Nästan en fjärdedel klart. Tyvärr en dag präglat av migrän och sjukdom - inget kul alls. En bra sak angående uträkningarna är att jag nu fått fram en siffra för hur mycket elektricitet som används för att värma upp mitt rum. Det är såklart en uppskattning, eftersom skolan ej har siffror för varje rum i sig. Men omkring 5 kWh per dag - motsvarande 1,5-2h för att ha ugnen igång. Inte så farligt som jag trodde, med andra ord!

Dagens Svårighet: 
Jag tvättade mina kläder idag. För hand, i varmt vatten i en vask. Handlingen i sig var inte särskilt svår, men mina händer är inte vana vid den sortens jobb, och kommer säkert få blåsor imorgon. Intressant nog var att det tog kortare tid än tvättmaskinen (och då har vi ändå två stycken som kan köras parallellt)! 

Dagens Utsläpp:
Elektricitet: 9,45 kWh (Äntligen är elektriciteten som krävs för att värma mitt rum medräknat!)
Vatten: 68,6
Mat: 1,05 CO2-ekvivalenter (växthusgaser omräknade i koldioxid)

Sammanlagda utsläpp av CO2-ekvivalenter: 1,90 kg

Dag 9 - Sjuk, migrän och ständig huvudvärk

Hej!

Den 9e dagen av mina 40 började inte alls särskilt bra: migränanfall det första morgonen gav mig. Resten av dagen har jag spenderat i min säng, och fått ytterligare ett anfall. Nu är min huvudvärk enorm, och kroppen har ingen ork eller motivation till någonting.

Det gör vissa saker komplicerade. Jag måste fortfarande göra min egen mat, toalettbesöken blir fler eftersom jag dricker så mycket, och tyvärr får jag heller inte särskilt mycket gjort.

En lärdom hittills är att det aldrig är kul att vara sjuk - än värre när jag har 3 stycken Inga Utsläpps-regler att följa.