torsdag 23 februari 2012

Dag 2 - Sammanställning

Hej!

Dagen har bjudit på en 30 km cykeltur, fram och tillbaka till Göteborg, för att köpa ägg. Olyckligtvis krossades 3 av dem på hemfärden, men inte värre än att jag kunde steka ägg på kvällen sen.

Mitt enorma vattenslöseri igår tog jag tag i, och har minskat med ungefär hälften, vilket känns bra. Det finns dock utrymme för mer. Inget långkok, vilket också innebär betydligt mindre använd elektricitet. Notera också att i uträkningen finns idag varmvatten med, men fortfarande ej värmen i huset jag bor. Jag jobbar på att få fram de siffrorna.

Att leva helt utan utsläpp kräver andra regler än mina, och det kräver helt andra boendeformer, att jag odlar min egen mat och så vidare. Eftersom jag ej har möjlighet till det får jag ta "näst-bästa", vilket känns bra. Vanliga vanor som att gå på toaletten, borsta tänderna, laga mat, har börjat få viss struktur, och jag har förstått hur jag ska göra saker mer effektiva. Det känns bra. En lugn andradag, helt enkelt.

Dagens Svårighet:
Att vår lärare serverade oss exotiska frukter i klassrummet för att testa en diskussions-metod. Annanas, Kiwi, Physalis, Vindruvor. Åååååh! Jag kan inte ens beskriva hur gärna jag ville ha dem! Såå saftigt... så underbart, så gott!

Dagens Utsläpp: 
  • Elektricitet: 1,76 kWh
  • Vatten: 26,9 liter
  • Mat: 0,68 CO2-ekvivalenter (växthusgaser omräknade i koldioxid)
Sammanlagda utsläpp av CO2-ekvivalenter: 0,85 kg

Hysteriskt underbart roligt!

Hej!

I fastetider som det här ska jag kanske egentligen vara allvarlig, skriva om alla hemska utsläpp världen producerar. Och det kan jag väl göra - men ibland är det också ren glädje!

Till den här videon skrattade jag hysteriskt, på det där ohejdbara viset när tårarna flyter, magen värker och halsen gör ont!

Magiskt!

Att den dessutom har kul klyschiga kopplingar i form av "Kollektivtrafik övervinner allt", eller "Bara vi vill så går det" - det är en annan sak.

ENJOY!