onsdag 28 mars 2012

Dag 36 - Sammanställning

Hej!

Jag gör min praktik för skolan på Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet i Göteborg (Välja längre namn, kanske?), där jag idag fått lära mig rysligt mycket saker. Nej, inte om NBV - men om självhushållning. En av de som arbetar där, Gunilla, har nämligen gjort precis det jag vill i framtiden. Hon har levt med sin familj på en gård ett stycke utanför Göteborg och varit helt självförsörjande. Odlat all sin egen mat, spara den över året och sälja överskottet. Så häftigt att höra om hennes erfarenheter! Och gav mig inspiration till mitt framtida eko-hem. Dessutom tipsade hon mig om Alternativ.nu, en förening för människor med intresse i självhushållning. Magiskt!

Förutom det bjöd dagen på ännu mer cyklande. Kanske 30-35 km sammanlagt, och det börjar kännas i kroppen när jag cyklar så långa sträckor flera dagar på varandra.

Dagens Svårighet: Idag försökte jag igen. Alltså fråga på caféer om de kunde servera mig någonting gjort enbart på svenska råvaror. Ytterligare en gång blev jag besviken. Hur svårt ska det vara?


Dagens Utsläpp:
Elektricitet: 7,60 kWh
Vatten: 90 liter
Mat: 0,61 kg CO2-ekvivalenter (växthusgaser omräknade i koldioxid)
Sammanlagda utsläpp av CO2-ekvivalenter: 1,29 kg