måndag 27 februari 2012

Dag 6 - Sammanställning

Hej!

Alla de vanor, uträkningar och tankar jag byggt upp angående bra och dålig mat, har idag förbytts i helt andra vanor. Köpenhamn har ej bjudit på enkla uträkningar - och vips var allt det jag byggt upp som försvunnit.

Olof har flera gånger uppmärksammat mig på hur opraktiskt det är att pausa nu precis i början. Nu när jag vant mig av annan mat, och kommit in i ett sätt att tänka för att göra svensk mat med låga utsläpp. Nu måste jag börja om igen.   

Dagens Svårighet: 
Att uppskatta utsläpp från mat som jag inte har den blekaste aning om var den kommer ifrån, eller ibland ens vad det är. Siffrorna från idag är uppskattningar tagna ur luften, till skillnad från de vanliga där uppskattningarna är baserade på uträkningar. Svårt att tala om dagens svårighet när allt funnits till mitt förfogande igen; bussar, mat, mjölk- och äggprodukter. Det är ju inte ens svårt att leva livet med all den lyxen!
Däremot betydligt svårare att kontrollera sina utsläpp.

Dagens Utsläpp:
Elektricitet: 2,29 kWh
Vatten: 90 liter
Mat: 10 kg CO2-ekvivalenter (växthusgaser omräknade i koldioxid)

Sammanlagda utsläpp av CO2-ekvivalenter: 13,11 kg

Dag 5 - Sammanställning

Hej!

Jag skriver till er från ett kyligt Köpenhamn. Trött efter dagen, och har dåligt samvete för de utsläpp jag tvingats göra på vägen hit. När jag räknade på utsläppen stod bussresan ner hit för hela 19 kg CO2! 19 kg! Det är oerhörda mängder utsläpp... gjorda på en enda 4h resa. Världen är bra intressant...

Dagens Svårighet: 
Att behöva bryta mina 40 Dagar med obligatorisk Köpenhamnsresa. 2-dagars undantag utfärdade. 

Dagens Utsläpp:
Elektricitet: 3,94 kWh
Vatten: 54,4 liter
Mat: 0,31 CO2-ekvivalenter (växthusgaser omräknade i koldioxid)
Övrigt: 29 kilo CO2-ekvivalenter

Sammanlagda utsläpp av CO2-ekvivalenter: 29,71 kg