lördag 11 februari 2012

Förfesta Fastlagen!

Heej!

Den egentliga fastan börjar ju på askonsdagen, som detta år inträffar den 22 februari. Då tar jag också bort mina utsläpp, tillsammans med alla de människor som tagit egna löften för att minska utsläpp.

Traditionsenligt är de tre dagarna före fastan, fastlagssöndagen, blåmåndagen och fettisdagen, en tid där man äter upp sig inför fastan. Det är ju även därför vi äter semlor vid den här tiden på året. Historiskt har det skett på fettisdagen, men den är så fruktansvärt god att vi hellre äter den många veckor före och efter fastehögtiden.

Jag tänker mig att även jag ska ha en typ av fastlagsätande. Att släppa ut "extra mycket" under dessa dagar känns lite dumt, så istället tänkte jag ta lördagen 11 dagar före askonsdagen. Helt utan någon som helst koppling, tänkte jag äta halvonyttig Taco med grönsaker, transporterade från diverse ställen, Ben&Jerry-glass, kex och till och med choklad för att äta upp mig.

Fram till de egentliga fastlagsdagarna ska jag komma på någonting bättre. Men tills dess får den här lördagen i goda vänners lag symbolisera fastlagen. Det blir minsann bra!