onsdag 7 mars 2012

Dag 15 - Sammanställning

Hej!

Dagens Svårighet: Att hålla motivationen uppe. Riktigt svårt, en dag som det här. 

Dagens Utsläpp: 
 
Elektricitet: 7,31 kWh
Vatten: 54 liter
Mat: 0,47 kg CO2-ekvivalenter (växthusgaser omräknade i koldioxid)

Sammanlagda utsläpp av CO2-ekvivalenter: 1,08 kg

Den förlorade relationen pt2

Hej!

Igår var det handlingsdags! För mig under 40 Dagar - Inga Utsläpp handlar det till största delen om Fram Kooperativ Handel i Göteborg.

Fram ligger ett stycke ovanför Järntorget (söderut, lär det bli) och är ett föredömme inom livsmedelshandel. Ekologiska varor, mycket FairTrade, och alla möjliga basvaror - I LÖSVIKT! Himmelriket, för min del!

Jag träffade Staffan, som jobbar där, och vi hade en fin stund där vi pratade om närproducerad mat, om landsbygd, om att vi har så mycket importerad mat, trots att vi har bra mat, odlad runt knuten.

Det där samtalet med handlaren som jag köper min mat ifrån - det har jag saknat. Att veta hur min handlare tänker, att närproducerat och minskade transporter är viktigt även för dem, det betyder att halva jobbet är gjort. Jag vet att de saker jag hittar hos Fram är bra; ekologiskt, ofta närproducerad, och minimala transporter. Jag vet det redan innan jag öppnar dörren. Där kan resten av livsmedelshandeln lära en hel del.

Den förlorade relationen

Idag besökte jag FRAM Rättvis handel i Göteborg, där jag köper i princip all min mat.

Fram ligger vid järntorget och är den bästa matbutik jag vet. Ekologiska varor, mycket FairTrade och alla möjliga basvaror - I LÖSVIKT!

Jag träffade Staffan som jobbar där, och fick en fin diskussion om närproducerad mat, om landsbygd att vi har så mycket importerad mat - trots att vi har bra mat, producerad runt knuten.

Just den relationen, samtalet med dem som säljer din mat - det har jag saknat!

Mer bilder när jag kommer hem.