torsdag 22 mars 2012

Dag 30 - Sammanställning

Hej!

En arbetssam dag som avslutades med att prata med pappa. Han berättade hur han läst några av mina inlägg de senaste dagarna, och funderade speciellt kring det där med Hans Rosling, som jag skrev om i förrigår. Kul att jag gör avtryck i andra människors liv!

Dagens Svårighet: Mat. Orkar inte göra min egen mat. Troligen ej fått i mig tillräckligt med näring. Mina förråd av havre, dinkel och ägg är nästan helt slut, och jag kan inte handla mer förrän måndag nästa vecka. Mjä. Fast, jag får väl fira den här dagen med ganska låga utsläpp istället!

Dagens Utsläpp:
Elektricitet: 7,94 kWh
Vatten: 61 liter
Mat: 0,64 kg CO2-ekvivalenter (växthusgaser omräknade i koldioxid)
Sammanlagda utsläpp av CO2-ekvivalenter: 1,35 kg

Desmond Tutu är så bra!

 Heej!

Fortsätter vanan att börja dagen med ett inspirerande videoklipp. Allas vår Desmond Tutu på We Have Faith Rally i Durban, inför COP17-mötet i Sydafrika i november 2011, säger kloka saker. Jag minns så tydligt hur hela stadion brast ut i gapskratt när Desmond skämtade om den rika världen. "We only have 1 home!" och bäst av allt "The poor might go first - but we will be waiting for you on the other side!"

Det var en fest, ett uttryck för glädje. Regnet kom och besökte oss, och det var inte tillräckligt besökare att fylla stadion... men alla var lika glada för det, och dansade, hoppade och skrek - det gjorde vi.